logo-wyser

Usluge potrage za menadžerima (“executive search” ili “head-hunting”) kompanije obično koriste kada tragaju za kandidatima za visoke pozicije za koje postoji ograničen broj potencijalnih kandidata na tržištu, pa postoji potreba da im se priđe direktno. Ovaj pristup u regrutaciji primenjuje se ili za pozicije koje zahtevaju visoko specijalizovane ili jedinstvene veštine, ili za pozicije srednjeg i visokog menadžmenta. Ovakve pozicije se najčešće ne oglašavaju i nisu poznate širem tržištu, a potencijalni kandidati koji su kvalifikovani mogu biti podjednako nevidljivi ili nedostupni poslodavcima. U tom slučaju, naši konsultanti služe kao veoma važna “garancija poverljivosti” u odnosu između vaše kompanije i potencijalnih kandidata, budući da ćemo odgovarajućim kandidatima prići direktno, ali uz maksimalnu diskreciju.

Zahtevi za liderstvom nastavljaju da se razvijaju, ali potreba za menadžerima sa visokim nivoom performansi ostaje konstantna. Identifikovanje i privlačenje potrebnih talenata zahteva sistematičan pristup, razumevanje različitih industrija i funkcija, neposredan pristup kandidatima na visokim pozicijama i njihovu pouzdanu procenu. Naši konsultanti primenjuju realan uvid u strateške zahteve klijenata, kao i dokazane alate za procenu, kako bi došlo do lidera koji poseduju neophodne veštine, iskustvo i lične kvalitete da unaprede kompanijsku strategiju i dostignu vrhunske rezultate.

Posedujemo značajno iskustvo u razvijanju i sprovođenju strategija za individualne procese potrage za menadžerima. Više od 10 godina organizacije u regionu oslanjale su se na našu kompaniju u svojoj potrebi da razviju efektivne timove lidera. Naš specifičan pristup dolaženju do talenata, zajedno sa detaljnim poznavanjem tržišta, pomaže nam da razvijemo jake veze sa klijentima i kandidatima. Naš stepen uspešnosti je visok zato što se fokusiramo na ključne oblasti uspešne potrage:

  • Identifikovanje vrhunskih stručnjaka na tržištu
  • Upoznavanje sa potencijalnim kandidatima kako bismo osigurali poklapanje sa zahtevima klijenta
  • Ubeđivanje odgovarajućih kandidata u izuzetnu vrednost nove poslovne prilike

Imamo značajno iskustvo u sledećim sektorima: Opšti menadžment, Finansije, Računovodstvo, HR, Inženjering, Proizvodnja, Prodaja, Marketing i Lanac snabdevanja.