ŠTA JE OUTPLACEMENT?

Kompanije se na svom putu razvoja suočavaju sa brojnim promenama koje često za posledicu imaju gašenje pojedinih pozicija i smanjenje broja zaposlenih. Našim klijentima koji se suočavaju sa takvim izazovima pomažemo da se od svojih zaposlenih rastanu što bezbolnije i time obezbede najbolji mogući ishod po obe strane.

Osnovni cilj naše outplacement usluge jeste pružanje podrške učesnicima programa da što lakše prođu kroz proces tranzicije u karijeri. Pored ovoga, dodatne vrednosti za klijenta su i očuvanje pozitivne reputacije kompanije koja se brine i o svojim bivšim zaposlenima, kao i očuvanje radnog morala kod zaposlenih koji ostaju u kompaniji.

KAKO IZGLEDA OUTPLACEMENT PUTOVANJE?

U zavisnosti od broja učesnika outplacement putovanje može biti grupno ili individualno, a u zavisnosti od nivoa pozicije imamo da ponudimo i različite module prilagođene operativnim, profesionalnim i menadžerskim nivoima.

Outplacement putovanje podrazumeva sledeće destinacije:

  • podršku učesnicima da lakše prevladaju situaciju gubitka posla
  • savetovanje o karijeri i prilikama na tržištu rada
  • pomoć definisanju karijernih ciljeva i planiranju budućeg zaposlenja
  • definisanje adekvatne strategije potrage za poslom
  • podršku u aktivnoj potrazi za poslom.

U zavisnosti od odabranog modula naše putovanje traje od 2 do 6 meseci.

KO SU VODIČI PUTA?

Naši iskusni konsultanti koji se bave vođenjem karijere imaju višegodišnje iskustvo u biznisu i razumeju sve izazove, prepreke i dileme koje naši klijenti imaju. Pored iskustva u biznisu, naš tim čine psiholozi koji su obučeni da vode koučing sesije što značajno pomaže u razumevanju emocija učesnika i uspostavljanju odnosa poverenja sa njima.

Naš višegodišnji partner na outplacement programima je Career Star Group, globalni lider u sprovođenju projekata promena u karijeri.

Career Star Grupa:

  • posluje u 102 zemalje
  • zapošljava preko 2000 koučeva
  • svake godine sprovodi preko 80,000 individualnih projekata u vezi sa promenama u karijeri u preko 5,000 kompanija