Očekuje se da će se transakcija od 100 miliona evra zatvoriti u prvom kvartalu 2024. godine i dodatno ojačati ponudu za zapošljavanje kompanije Gi Group Holding u evropskom regionu.

Milano, Italija (XX. oktobar 2023) – Iz kompanije “Gi Group Holding” danas je izdato saopštenje da su ušli u konačni sporazum o preuzimanju kadrovskog poslovanja kompanije “Keli” u Evropi (Nasdaq: KELYA, KELYB), vodećeg globalnog provajdera specijalizovanih rešenja za talente, uz gotovinsku naknadu do 130 miliona evra. Očekuje se da će se transakcija, sa gotovinskom naknadom od 100 miliona evra i dodatnim potencijalom za zaradu do 30 miliona evra, zatvoriti u četvrtom kvartalu 2023. godine, uz uslov dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja i drugih uobičajenih uslova za zatvaranje.

Prema uslovima sporazuma, kompanija “Keli” će preneti svoje kadrovsko poslovanje unutar svojeg međunarodnog segmenta poslovanja na Gi Group Holding, pružajući usluge zapošljavanja klijentima u 14 zemalja.

Ovaj sporazum ističe snažan rast Gi Group Holding-a, kao lidera u globalnoj industriji zapošljavanja i regrutacije, kroz ekosistem ljudskih resursa koji nudi potpuni niz prilagođenih rešenja putem sedam komplementarnih brendova prisutnih u više od 30 zemalja širom sveta. Transakcija predstavlja nastavak putanje rasta, pri čemu je ovo 51. akvizicija u istoriji kompanije od 1998. godine.

„Danas je uzbudljiv korak za Gi Group Holding jer nastavljamo sa ambicijom da rastemo, kako organski, tako i kroz strateška preuzimanja“, izjavio je Stefano Koli-Lanzi, osnivač i izvršni direktor Gi Group Holding-a. Kadrovsko poslovanje kompanije “Keli” ojačaće našu prisutnost i kapacitete u Evropi, omogućavajući nam da povećamo obim poslovanja i iskoristimo njihovo stručno znanje u regionu, ostajući verni našoj obavezi da doprinosimo pozitivnoj evoluciji tržišta rada.“

Gi Group Holding-u su pomogle kompanije “Bejker Mekenzi”, kao pravni savetnik, i “Deloitte”, kao poreski i finansijski savetnik.

 

O Gi Group Holding-u

Osnovan 1998. godine u Milanu, Italija, Gi Group Holding je jedan od vodećih provjdera usluga za razvoj tržišta rada. Kroz globalni ekosistem poslovanja za zapošljavanje i regrutaciju koji se sastoji od sedam individualnih, ali komplementarnih brendova – Gi Group, Grafton, Wyser, Gi BPO, Tack/TMI, INTOO, Jobtome – Grupa nudi 360° set ponuda koje generišu relevantna i značajna rešenja. Već 25 godina, Gi Group Holding radi na promovisanju održivog, efikasnog i ugodnog globalnog tržišta za kandidate i kompanije, odražavajući potrebe tržišta rada koje se neprestano menjaju.

Kompanija zapošljava više od 8.000 zaposlenih i aktivna je u 34 zemlje širom Evrope, Azijsko-pacifičkom regionu i u Americi. Uspeh strategije internacionalizacije omogućio je Grupi da ostvari 50 M&A operacija u roku od samo 25 godina od svog osnivanja. Pružajući usluge više od 20.000 klijentskih kompanija i sa prihodima od 3,6 milijardi evra (2022), Gi Group Holding je osmi najveći evropski provajder HR usluga i petnaesti na svetskom nivou (prema analitičarima iz oblasti zapošljavanja, 2021).

Za više informacija: www.gigroupholding.com

Podelite članak